Apraksts

Mūsu dzimtas aušanas tradīcijas balstās senā pagātnē, kad katrā lauku viensētā bija stelles un tajās tika austs viss: palagi, segas, dvieļi, seģenes, kā arī apģērba audumi, gan no lina, gan vilnas. Pārņemot arodu no mātes, tas tiek turpināts, dzīvo mūsu ģimenē un tiek nodots jaunajai paaudzei. Neskatoties uz mūsdienu modernām tehnoloģijām, mūsu darbi top senās tradīcijas izmantojot aušanas iekārtas, kuras izgatavoja tēvs. Mūsu darbos tiek rokām ieausta silta mājīga enerģija. Tie katrs ir neatkārtojams mākslas darbs un tanī pašā laikā praktisks produkts kas sildīs Jūs ik brīdi.

CV

Maģistra grādu lietišķajā mākslā ieguvu Tallinas Valsts Mākslas Institūtā, kur 5 gadus studēju tekstila un modes katedrā. Pirms tam mācījos Liepājas Lietišķās Mākslas vidusskolā, kurā pēc studijām Tallinā strādāju par tekstila nodaļas vadītāju un mākslas priekšmetu skolotāju. Vēlāk, kad Liepājas Pedagoģiskajā Institūtā tika atvērtas mākslas programmas, saņēmu uzaicinājumu strādāt par pasniedzēju arī tur. Arī šobrīd savas zināšanas nododu bērniem, kuri mācās manis vadītajā Mālpils Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļā.

Jau studējot piedalījos dažādās izstādēs Latvijā un ārzemēs: Igaunijā (Tallina) Ukrainā (Kijeva),Francijā ( Kalē), vēlāk arī Vācijā (Drēzdene, Kvedlinburga), Zviedrijā (), Taivānā, ASV), vēlāk sarīkoju arī ģimenes un personālizstādes Ogrē, Madonā, Aizputē, Liepājā, Rīgā, Klaipēdā, Viļņā un Parīzē.

Tekstila dizains ir joma, kurā izpaužos vislabprātāk. No mātes mantotās amata prasmes un krāsu izjūta sakausējumā ar skandināvisko Tallinas skolu veido to manu darbu stilu, kuru igauņu kolēģi sauc par īsti latvisku, bet latvieši par igaunisku.

Veidoju dizainu apģērba aksesuāriem (šalles, lakati, pončo, apmetņi), kā arī mājas tekstilu (segas, spilveni, aizkari, galdauti, virtuves un pirts dvieļi). Tie visi tiek austi mājas stellēs un ir unikāls roku darbs vienā eksemplārā vai nelielā tirāžā. Ideju realizēšanā piedalās mana ģimene (meita Marianna un dēls Mārtiņš) un Latvijas amata meistari, kuru pieredze ir garants darbu kvalitātei.

Aužot tiek izmantoti dažāda raupjuma lina diegi, lauku vilna, merino vilna, mohēra, kazlēns ar zīdu, smalkvilna un pusvilna.

Aužam arī jebkura novada tautas tērpa brunču audumus, seģenes un villaines.

Galerija
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Statistika:
Pilnībā apskatīts : 21819
Meklēšnas rezultātos parādīts : 503233
EscapeTown, izlaušanās spēles
EscapeTown, izlaušanās spēlesIZLAUŠANĀS SPĒLES. Kopā ar draugiem vai kolēģiem dodies neaizmirstamā piedzīvojumā Otrā pasaules kara tematikā. Izaiciniet sevi un pārbaudiet, cik atjautīgi, izveicīgi esiet spriedzes apstākļos un vai spējat saglabāt loģisko, analītisko domāšanu un darboties komandā.
Atpūtas komplekss "Viesītes", kempings
Atpūtas komplekss "Viesītes", kempingsLauku tūrisma un atpūtas vieta „ Karpu dīķis KASTOS” izveidots 2009 .gadā. Dīķa platība 2,3 ha. Vidējais dziļums 4m. Atrodamies tikai 15 km attālumā no Rīgas centra - "Viesītes", Jaunmārupē, Mārupes novadā
DHM Group, SIA, būvmateriālu tirdzniecība
DHM Group, SIA, būvmateriālu tirdzniecībaCeltniecības materiāli. Būvmateriālu tirdzniecība. Siltumizolācija. Fasādes siltināšana. Būvmateriālu interneta veikals.
Ziepju virtuve
Ziepju virtuvePiedāvājam : ziepju masas, bāzes šampūnam, dušas želejai un matu balzamam, krāsvielas, perlamutri (mikas), gliteri (spīdumi), pārtikas aromātus, ēteriskās eļļas, smaržvielas, bāzes eļļas un sviestus, ziepju formas, instrumentus ziepju veidošanai un iepakošanai.
Vila VAKARĖ , viesu nams
Vila VAKARĖ , viesu namsVilla VAKARĖ atrodas Palanga zaļās zonas klusā vietā pie City Stadium. Īsa pastaiga uz jūras vai pilsētas centru -15 min. Liels pagalms, skaistas priedes, nojume ar āra kamīnu.
Mozello, mājas lapu izstrāde
Mozello, mājas lapu izstrādeIzveido savu mājas lapu vai interneta veikalu 5 minūtēs, bez maksas. Ātri, viegli, profesionāli. Šis ir vislabākais piedāvājums gan Latvijā gan pasaulē. Izmēģini tagad!
Mālpils muiža, viesnīca
Mālpils muiža, viesnīcaMālpils muiža piedāvā plašas, dažāda izmēra telpas konferencēm, semināriem vai banketiem, jaukām svinībām vai kāzām – greznu Deju zāli, Cigāru zāli ar plašu āra terasi, Restorāna halli, Mednieku zāli un Ziemas dārzu.
ZOONA , teritorijas kontroles sistēmas dzīvniekiem
ZOONA , teritorijas kontroles sistēmas dzīvniekiemZOONA, radio sistēmu dzīvniekiem tirdzniecība. Partneri ir ASV kompānija PetSafe. PetSafe izstrādā radio un elektroniskas ierīces, kuras uzlabo cilvēku un dzīvnieku attiecības.
Albatross SPA
Albatross SPAPēc atjaunošanas durvis vēris mājīgais Albatross SPA atpūtas komplekss. Atpūtas kompleksā ir 25m peldbaseins ar trīs celiņiem ar 28 °C ūdens temperatūru, baseina dziļums seklākajā galā ir 1 metrs, vidū – 1,5 metri, dziļākajā galā 2 metri, 7m bērnu baseins ar ūdens temperatūru 32 °C, vidējais dziļums 0.5 metri, sauna un tvaika pirts.
Dārza Tehnika, SIA, Veikals-serviss
Dārza Tehnika, SIA, Veikals-servissMeža un dārza tehnikas zīmoli Husqvarna, Stiga, Partner, Jonsered un Alpina ražoti motorzāģi, trimmeri, krūmgrieži, zāles pļāvēji, traktori.
Visi banneri
laba_seta.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma