Pūdnīku skūla, keramika

Description
1989.gada februārī vairāki Rēzeknes podnieka Ēvalda Vasilevska mācekļi nolēma strādāt kopā, lai saglabātu podniecības amatu no izzušanas. 1990.gada 23.septembrī šī amatnieku grupa tiek apstiprināta kā Latvijas Kultūras fonda kopa ar nosaukumu Pūdnīku skūla. Latvijas Kultūras fonda kopa Pūdnīku skūla ir radošs kolektīvs, kas rūpējas par tradicionālās podniecības saglabāšanu, nelieto industriālās un keramikas lietotāju veselībai kaitīgās tehnoloģijas. Izstrādājumu apdedzināšanu veic "bedres" tipa malkas keramikas apdedzināšanas cepļos. Kopas veidošanos vadīja pārliecība, ka podniecība ir viens no tiem amatiem, kura radītās materiālās vērtības būtiski ietekmējušas tautas garīgās kultūras veidošanos. Amatnieku meistarība un godaprāts bija un tam jābūt par tautas ētiskas neatņemamu daļu. Ikdienā lietojamajiem traukiem un citiem podniecības izstrādājumiem ir nepārvērtējama loma tautas pastāvēšanas procesā noteiktā ģeogrāfiskā reģionā - Latvijā. Māla izstrādājumi ir viena no redzamākajām identitātes zīmēm. Kopas principi balstās uz atziņām, ka amatniekam jāmācās no materiāla. Par tradicionālās podniecības izstrādājumu var dēvēt tikai to, kura izgatavošanā saglabāta tradicionālā tehnoloģija. Kopas primārais uzdevums - realizēt sevi kā podniecības zināšanas un tradīcijas akumulējošu kolektīvu. Mūsu estētiskais kredo - gudra atturība, vienkāršs, praktisks skaistums. Pirmatnēja nepabeigtība ir sena un mūsdienīga estētika.
Video
  • video
  • video
Products, services, keywords
Map, Chained companies
Statistics:
Fully viewed : 638417
Showed in search results : 1048402
Jūsu-mēbeles.lv, SIA
Jūsu-mēbeles.lv, SIAOn the store's website, you can find furniture and accessories from top Scandinavian, German, Italian, Polish, and other manufacturers. Every product is rigorously inspected for quality and safety by the manufacturer before being delivered to customers. All items are certified in accordance with European Union regulations.
Kartridzuuzpilde.lv
Kartridzuuzpilde.lvWe offer a fast and high-quality cartridge refilling service and a wide range of new cartridges for all the most popular printer manufacturers with delivery across Latvia at affordable prices. Contact us today to learn more!
Viola Stils, salon
Viola Stils, salon"Viola-Stils" is a leading manufacturer of innovative seamless knitwear in the Baltic region, based in Latvia. The company boasts over thirty years of experience in producing knitwear using high-quality Italian yarns, including cashmere, silk, and fine merino wool
Mīļmājiņa, holiday House
Mīļmājiņa, holiday HouseSweetesthome is designed to enchant you with the charm of the countryside while staying close to the city, offering a home-like retreat away from your house where you can comfortably enjoy weekends and holidays, and providing you with a space to renew your energy, discover new ideas, desires, and the strength to be, do, and create.
Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece
Daina Galakrodzeniece, tekstilmākslinieceMūsu dzimtas aušanas tradīcijas balstās senā pagātnē, kad katrā lauku viensētā bija stelles un tajās tika austs viss: palagi, segas, dvieļi, seģenes, kā arī apģērba audumi, gan no lina, gan vilnas. Pārņemot arodu no mātes, tas tiek turpināts, dzīvo mūsu ģimenē un tiek nodots jaunajai paaudzei.
Upesrūķi, guest house
Upesrūķi, guest houseНаши гости могут насладиться уютом сельского дома - сруба и красатой окрестной природы. Банька сулит парку березовыми, дубовыми,
Latsign, Latvijas un Vācijas kopuzņēmums, advertising agency
Latsign, Latvijas un Vācijas kopuzņēmums, advertising agencyLATSIGN. Advertisement, digital print, plotter works, environment advertisement, silk screening, car decoration.
Bērnu sala, Childrens goods
Bērnu sala, Childrens goodsBērnu preču veikals «Bērnu sala» ir veikals, kurš piedāvā preces zīdaiņiem un bērniem, un gādā par to, lai atvieglotu vecākiem ikdienas soli un rūpes par bērniņu, lai vecāki varētu veltīt daudz vairāk kvalitatīva laika savam mazajam mīlulim.
PTC, SIA, packing
PTC, SIA, packingPTC Ltd 5000 different packaging materials and aids; equipments, possibility to buy materials in amy amount.
Līga Reitere, Ventiņu zāļu sieva
Līga Reitere, Ventiņu zāļu sievaVentiņu stāstniece un zāļu sieva. Zāļu sievas mācības - "Savvaļas aptieka", "Zaļās receptes", "Pirts rituāli" un "Vārda spēks".
Visi banneri
Rundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma