Apraksts

Z/S "Kaņepītes" audzē un ražo :

  • BIO kvieši
  • BIO rudzi
  • BIO mieži
  • BIO auzas
  • BIO griķi
  • BIO zirņi
  • BIO ķimene

Ar ko atšķiras BIO pārtika no parasti audzētās?

Bioloģisko pārtiku ražo bez pesticīdiem, mākslīgiem mēslojumiem. Ekoloģiskā lauksaimniecība uzlabo augsni, ūdeņu stāvokli, kā arī samazina piesārņojumu. Ekoloģiski tīru pārtikas produktu izgatavošanā nav atļauts izmantot ģenētiski izmainītus augus vai dzīvnieku valsts produktus.

Lai Latvijā kādā saimniecībā saražoto varētu realizēt kā bioloģisko produkciju, nepieciešams sertifikāts, kas ļauj pārskatīt visu procesu – audzēšanu, pārstrādi un tirgošanu. Par sertifikāta esamību liecina kontroles institūcijas kods LV-BIO-01 un LV-BIO-02 uz marķējuma. Jau kādu laiku obligāta prasība ir Eiropas Savienības kopīgais bioloģiskās lauksaimniecības logo – zvaigznītes lapas formā uz zaļa fona.

Kā atpazīt bioloģisko pārtiku?

Atpazīt īstu bioloģisko pārtiku ir vienkārši – vajadzīgi trīs loģiski soļi.

Termini “bioloģisks” un “ekoloģisks” ir līdzvērtīgi, un to lietojumu nosaka ES Regula Nr.834/2007 (28.06.2007.) par bioloģisko ražošanu un bioloģisko produktu marķēšanu.

Tātad veikalā vai tirgū jums piedāvā bioloģisku vai ekoloģisku produktu. Vai tas ir īsts?

1. solis – jāmeklē zaļā ekolapiņa – Eiropas Savienības bioloģiskais marķējums

Ja tā NAV

2. solis – jālūdz pārdevējam uzrādīt bioloģisko sertifikātu. ZS Kaņepītes sertifikāts

3. solis – Ja gribat precīzi pārbaudīt zemnieku saimniecības vai pārstrādātāja sertifikātu:

  • PVD reģistrs
  • PVD uzraudzībai pakļauto uzņēmumu reģistrs
  • Eiropas Savienības bioloģiskais marķējums

Par bioloģisku vai ekoloģisku pārtiku drīkst saukt tikai tad, ja tai ir piešķirts bioloģiskās lauksaimniecības sertifikāts. Tas nozīmē – ja uz pārtikas produkta ir apzīmējums “bioloģisks”, “ekoloģisks”, “bio” vai “eko” – meklējiet zaļo lapiņu! Ja tās nav – neuzķerieties!

Galerija
Video
  • video
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 39971
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 104065
    EscapeTown, izlaušanās spēles
    EscapeTown, izlaušanās spēlesIZLAUŠANĀS SPĒLES. Kopā ar draugiem vai kolēģiem dodies neaizmirstamā piedzīvojumā Otrā pasaules kara tematikā. Izaiciniet sevi un pārbaudiet, cik atjautīgi, izveicīgi esiet spriedzes apstākļos un vai spējat saglabāt loģisko, analītisko domāšanu un darboties komandā.
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempings
    Atpūtas komplekss "Viesītes", kempingsLauku tūrisma un atpūtas vieta „ Karpu dīķis KASTOS” izveidots 2009 .gadā. Dīķa platība 2,3 ha. Vidējais dziļums 4m. Atrodamies tikai 15 km attālumā no Rīgas centra - "Viesītes", Jaunmārupē, Mārupes novadā
    LMIC servisa centrs
    LMIC servisa centrsLMIC SERVISS ir autorizēts SIEMENS servisa partneris. Veicam SIEMENS mobilo telefonu garantijas un pēcgarantijas remontus. Labojam NOKIA, SAMSUNG, SonyEricsson, Motorola u.c.
    Vārnu galdniecība
    Vārnu galdniecība Vārnu galdniecība. Mēbeles, virtuves, viesistabu, guļamistabu. Iebūvēti skapji. Bīdāmās sistēmas.
    Latrex laivas
    Latrex laivasIzbaudiet neaizmirstamu laiku uz ūdens. Latvijā ražotas stiklplasta airu laivas un motorlaivas.
    Fotostudijas.lv, fotostudija
    Fotostudijas.lv, fotostudijaFotostudija Rīgas centrā. Fotostudijas īre un fotogrāfa pakalpojumi. Fotosesijas studijā vai Jūsu izvēlētā vietā. Lielformāta druka, kanvu un fotogrāmatu izgatavošana.
    Tavs Draugs, zoosalons
    Tavs Draugs, zoosalonsUzņēmumam SIA''Tavs Draugs'', Rīgā atrodas divas veterinārās aptiekas kuras sevī ietver arī zooveikalu sortimentu.Veikali atrodas Pētersalas iela 17 un Ilūkstes iela 109. Kā pārdevēji un konsultanti kas strādā abās aptiekās ir diplomēti veterinārārsti un veterinārie feldšeri, tāpēc mēs varam nodrošināt pilnvērtīgu konsultāciju un kvalitatīvu apkalpošanu.
    K-masti.lv, SIA
    K-masti.lv, SIAJa vēlaties pie savas privātmājas vai uzņēmuma uzstādīt karoga mastu, ja nepieciešami Latvijas, uzņēmuma vai citi karogi, tad K-MASTI.LV ir pareizākā vieta, lai tiktu pie kārotā! Karogi un karogu masti tā ir mūsu lieta!
    FINLAT
    FINLATPatēriņa kredīts, Kredītu pārfinansēšana, Pārkreditācija, Kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu, Kredīts pret automobiļa ķīlu, Kredīts automobiļa iegādei, Autolīzings, Kredīts uzņēmumiem, Kredīts uzņēmējdarbības uzsākšanai, Kredīts parādu atmaksai, Lauksaimnieku kredīts, Faktorings/rēķinu izrakstīšana, Attīstības projektu finansēšana, Interesantu IT jaunuzņēmumu finansēšana, Kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu.
    Kaktusu māja
    Kaktusu mājaLolita Bālere ir rokdarbu amata meistare, kura ar lieliem panākumiem savus darbus izstādījusi vairākās Latvijas bibliotēkās. Lolitas kolekcijā ir apskatāmi 250 adīti un tamborēti kaktusi, kā arī dažādi meistardarbi. Nesteidzīgai rokdarbu kolekcijas baudīšanai, izstādes īpašniece piedāvā iemalkot siltu tēju un aromātisku kafiju omulīgajā atpūtas stūrītī. Visus Kaktusu Mājas darinājumus ir iespējams iegādāties.
    Visi banneri
    laba_seta.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma