Vecumnieku pagasta novadpētniecības centrs

Apraksts

Krājumu glabātāja: Rita Kovala

Vecumnieku pagasta novadpētniecības centrs dibināts 1997. gada 11. novembrī. Tas atrodas Vecumnieku pagasta Sarkanajā skolā. Centra telpa iekārtota toreizējā skolas pārziņa Andreja Spekkes dzīvokļa viesistabā (te līdz 10 gadu vecumam auga latviešu izcilais zinātnieks, vēsturnieks, diplomāts Arnolds Spekke).

Vecumnieku pagasta novadpētniecības centra ekspozīcijā plašs materiālu klāsts par Arnoldu Spekki, viņa diplomāta darbu ārzemēs, viņa sarakstītās grāmatas.

Kā arī daudz materiālu par Vecumnieku pusē dzīvojošā Visvalda Klīves ģimeni, viņu bēgļu gaitām un profesora atgriešanos Latvijā 1990. gadā, kā arī viņa izdotās grāmatas.

Aplūkojams stends par senatni, materiāli par Pirmā Pasaules kara un Otrā Pasaules kara notikumiem, deportācijām. Ieskats pagasta pašdarbnieku kolektīvu darbībā un sporta aktivitātēs Vecumniekos. Aplūkojama izstāde par Sarkano skolu – 125 gadu garumā.

Darba laiks:

Otrdienās, trešdienās un piektdienās 10:00 – 15:00

(izņemot valsts noteiktās brīvdienas un svētku dienas)

Piesakoties vismaz vienu dienu iepriekš, iespējams apmeklēt novadpētniecības centru arī citā laikā.

Galerija
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 1783
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 39192
    Kartridzuuzpilde.lv
    Kartridzuuzpilde.lvKārtridžu Uzpilde piedāvā ātru un kvalitatīvu kārtridžu uzpildes pakalpojumu un plašu jaunu kārtridžu klāstu visiem populārākajiem printeru ražotājiem ar piegādi visā Latvijā par izdevīgām cenām.
    Viola Stils, salons
    Viola Stils, salons"Viola-Stils" ir viena no lielākajām inovatīvajām bezšuvju trikotāžas ražotnēm Baltijas reģionā, Latvijā. Uzņēmumam ir vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredze trikotāžas ražošanā, izmantojot augstas kvalitātes itāļu dziju, piemēram, kašmiru, zīdu un smalku merino vilnu.
    Mīļmājiņa, brīvdienu māja
    Mīļmājiņa, brīvdienu mājaMīļmājiņa ir veidota, lai jūs apburtu ar lauku šarmu, esot tuvu pilsētai. Tā ir vieta, kur atpūsties ārpus mājas, jūtoties kā mājās, ērti baudīt nedēļas nogales un brīvdienas, un rast iespēju atjaunot enerģiju, atrast jaunas idejas, vēlmes un spēku būt, darīt un radīt.
    Laimes ligzda, atpūtas komplekss
    Laimes ligzda, atpūtas komplekssLaimes ligzda. Mēs piedāvājam romantisku guļbūvi, skaistā Vidzemes ainavā, lauku pirti ar baseinu un garšīgu mielastu, kaminzāle līdz 30 vietām, pirts un majīgas istabiņas. Gaidām Jūs arī ziemā, Žagarkalna slēpju tra
    Būvcentrs, būvmateriālu tirdzniecība
    Būvcentrs, būvmateriālu tirdzniecībaInterneta veikals. Stikls un stikla izstrādājumi ļoti plašā klāstā. Dekoratīvie stikli, stikla paketes, stikla matēšana ar smilšu strūklu un spoguļi. Zāģmateriāli, sausie maisījumi un citi būvmateriāli.
    ZEBRA MOVERS LATVIJA, pārvietošanās serviss
    ZEBRA MOVERS LATVIJA, pārvietošanās servissZebra Cargo, mantu pārvietošana un iepakošana, noliktavas pakalpojumi, mākslas priekšmetu transportēšana un apdrošināšana. Ofisu pārvešana, Pārcelšanās, Mantu pārvešana, Pārcelšanās serviss, Pārvākšanās serviss, Krāvēju pakalpojumi, Iekraušana, Izkraušana, Pārvietošanās serviss, Mantu pārvietošana, Pārvākšanās, Biroja pārvešana, Pārvešana, Pārvietošana
    RENT A CAMPER, auto noma
    RENT A CAMPER, auto nomaKemperu un piekabju noma. Komfortablās un mobilās automājas ir iekarojušas ceļotāju simpātijas un ieguvušas atzinību visā pasaulē.
    Indāni, lauku māja
    Indāni, lauku mājaLauku māja, pirts, lauku saimniecība (bioloģiskā lauksaimniecība). Izjādes ar zirgiem, ekskursijas pa lauku saimniecību. Seno darbarīku kolekcijas.
    Leonīda Krāsnis, krāšņu mūrnieks
    Leonīda Krāsnis, krāšņu mūrnieksKrāsnis pirtīm, mājai un pavardi dārzam. Īstas krievu pirts krāsnis. Krāsns, kura cep, vāra, sautē. Krāsns izmēri un izskats tiek mainīts pēc klientu vēlmēm, saskaņojot ar telpas interjeru.
    URALA, viesu māja
    URALA, viesu mājaĪsta krievu pirts. Telpas svinībām līdz 100 cilvēkiem. Liela terase ar apkurināmu kublu. Pavisam netālu no Rigas.
    Visi banneri
    Rundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma