Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju Bukas

Aktieru Amtmaņu muzejs - Zvanītāju Bukas

Zvanītāju Bukas, Valle, Valles pagasts, Bauskas novads, Latvija, LV-5106
(+371) 26608478
(+371) 65152894
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

No 1985.gada 5.augusta darbojas divu brāļu, aktieru, režisoru Teodora Amtmaņa (1883 -1938) un Alfreda Amtmaņa Briedīša (1885 - 1966) muzejs, kura vēsture un Amtmaņu dzimtas saknes atklātas A. Amtmaņa Briedīša grāmatā „Pretim saulei”(1963).

Šeit bērnības zemē ar Valles ziedošajiem dārziem un dūmakā tītajiem Taurkalnes egļu mežiem meklējams aizsākums brāļu Amtmaņu darba apzināšanai kā visas dzīves jēgas un dzīves pamata vērtībai.

„Zeme jāmīl un jāizkopj, no tās mums nākamie labumi, tur visa mūsu nākotne, mūsu labklājība un prieks. Lai tas būtu par pamatu visiem, kas grib dzīvot un laimi nest savā mājā.” (A.Amtmanis Briedītis)

Pastāvīgā ekspozīcija muzejā iepazīstina ar brāļu Amtmaņu dzimtu, viņu dzīves gājumu, darbību teātra mākslā. Saglabāta 1985. gadā iedibinātā Alfreda Amtmaņa Briedīša prēmija, kuru pasniedz reizi divos gados diviem NT darbiniekiem 5. augustā.

Muzejā apskatāms :

  • Ģimenes istaba
  • Alfreda Amtmaņa Briedīša radošo darbu istaba
  • A.Amtmaņa Briedīša prēmijas laureātu istaba
  • Izstāžu zāle, kur papildus esošajām ekspozīcijām skatāmas mākslas, lietišķās mākslas izstādes.

Muzeja pakalpojumi : Ekskursiju vadīšana

Ieejas maksa:
0.70 eur - pieaugušajiem;

0.40 eur - skolas vecuma bērniem, pensionāriem.

Uzņemam kāzu viesus:

Programmā jautras izdarības un derīgi padomi, praktiskas dāvaniņas no „Silmaču saimes”, jo Alfreda Amtmaņa Briedīša mīļākais režijas darbs bija R.Blaumaņa „Skroderdienas Silmačos”.

„Ak, mīļā, katram labam cilvēkam labprāt spiestu roku un teiktu, vai tu zini arī, cik es esmu laimīgs!”

Amtmaņu muzeja telpa (36,2 m2), „Zvanītāju Bukas”, Valle, Valles pagasts - 20.33 EUR (bez PVN) par vienu stundu

Amtmaņu muzeja visa teritorija, „Zvanītāju Bukas”, Valle, Valles pagasts - 40.66 EUR (bez PVN) par vienu stundu

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji Skatīt vairāk   Muzeja ekspozīcijas    Tūrisma apskates objekti Skatīt vairāk   Skroderdienas Silmačos (Kāzu pieturvietas, programmas, atrakcijas)    Izstāžu zāles    Ekskursijas skolēniem
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 28765
Meklēšanas rezultātos parādīts : 122638


Melturi, viesnīca
Melturi, viesnīcaViesnīca "Melturi" atrodas gleznainā vietā pie Amatas upes. Ērta piebraukšana, autostāvvieta. Mājīgi 1-vietīgi un 2-vietīgi numuri, sauna, baseins, kamīnzāle, telpas konferenču rīkošanai.
Vārnu galdniecība
Vārnu galdniecība Vārnu galdniecība. Mēbeles, virtuves, viesistabu, guļamistabu. Iebūvēti skapji. Bīdāmās sistēmas.
Vintāža, viesu nams
Vintāža, viesu namsViesu nams svinībām ar banketa zāli līdz 45 cilvēkiem kāzu, jubileju, dzimšanas dienu un korporatīvo pasākumu organizēšanai vai vienkāršai atpūtai.
Granda, galdniecība
Granda, galdniecībaFirmas Granda, galdniecības darbi. Kāpņu izgatavošana, uzstādīšana; mēbeļu izgatavošana; ozolkoka alus mucas; pirts kubli un karstie kubli; koka vannas.
Sers, karnevāla tērpu noma
Sers, karnevāla tērpu nomaPlašā izvēlē piedāvājam karnevāla tērpus gan bērniem, gan pieaugušajiem (tērpi, kostīmi, maskas, tērpu atribūti, parūkas).
Dārziņi, zirgu sēta
Dārziņi, zirgu sētaZirgu izjādes ne tikai dažādos Jūsu atpūtu, bet arī palīdzēs stiprināt organismu. Jāšana labi ietekmē veselību – nervu, elpošanas un gremošanas sistēmas. Tieši tāpēc jāšana ar zirgiem ir tik populāra.
Deko Dārzs
Deko DārzsNodrošinām visu darbu kompleksu, ieskaitot teritorijas attīrīšanu, gružu aizvešanu, vietas planēšanu, dārza apūdeņošanu, auglīgās augsnes ievešanu, zāliena ierīkošanu, stādījumu ierīkošanu.
Akvedukts, AS
Akvedukts, ASUzņēmums AKVEDUKTS - viens no stabilākajiem un uzticamākajiem apkures, ūdensapgādes un dārza preču vairumtirgotājiem Baltijas valstīs. Mūsu kompānija piedāvā modernas, augstiem standartiem un tehniskām prasībām atbilstošas preces ūdensapgādei, apkurei un laistīšanai Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teritorijā.
Jette, lietišķā māksla
Jette, lietišķā mākslaAmatniecības uzņēmums Jette IK. Pastalas. Dekoratīvi lietišķās mākslas darbu izgatavošana un tradīciju saglabāšana. Ādas mākslinieciskās apdares darbi.
Saullēkti ozolos, viesu nams
Saullēkti ozolos, viesu namsViesu māja Ezernieku pagastā pie lielākās ozolu birzs Baltijā, blakus Ežezers ir salām bagātākais ezers Latvijā. Atpūta gan divām personām, gan lielām tūristu grupām. Banketu zāle līdz 40 cilvēkiem. Izbraucienus ar kuteri pa Ežezeru.
Visi banneri