Apraksts

LATVIJAS UNIVERSITĀTES P. STRADIŅA MEDICĪNAS KOLEDŽA

Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža darbību uzsāka 1939. gadā kā Žēlsirdīgo māsu un pirmās šķiras mācītu sanitāru skola, kura darbojās Rīgas pilsētas 2. slimnīcā (tagad – Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca), un, ko dibināja profesors Pauls Stradiņš – ķirurgs un veselības aprūpes organizētājs. Kopš 1989. gada ar cieņu un lepnumu tiek nests dibinātāja vārds. 1999. gadā koledža no Rīgas tiek pārcelta uz Bulduriem, Jūrmalā. No 2009. gada izglītības iestāde darbojas kā Latvijas Universitātes aģentūra "Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža" (LU PSK).

LU PSK darbības pamatuzdevums ir nodrošināt studējošiem iespēju iegūt kvalitatīvu pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību veselības aprūpes un sociālās labklājības nozares pilna laika klātienes studiju programmās: "Ārstniecība", "Estētiskā kosmetoloģija", "Ārstnieciskā masāža", "Biomedicīnas laborants", "Radiologa asistents", "Podoloģija", "Sociālā aprūpe", "Sociālā rehabilitācija", tā darba tirgum sagatavojot kvalificētus un konkurētspējīgus veselības un sociālās aprūpes speciālistus.


2007. gadā Latgales reģionā tika atvērta LU PSK Rēzeknes filiāle, kas nodrošina studiju vietu un prakses iespējas tuvāk studējošo dzīvesvietai.

Ik studiju gadu tiek veikts ieguldījums koledžas materiāli tehniskās bāzes un infrastruktūras attīstībā, tā uzturot mūsdienu prasībām atbilstošu studiju vidi. Studiju process tiek organizēts profesionāli aprīkotās laboratorijās, pirmsklīnikas un praktisko apmācību simulāciju kabinetos.

Koledža ir ieguvusi Erasmus Augstākās izglītības hartu (ECHE) un īsteno mācību mobilitātes studentiem un personālam ERASMUS+ programmas ietvaros. Ir izveidota veiksmīga sadarbība ar veselības un sociālās aprūpes iestādēm un institūcijām, augstskolām un uzņēmumiem gan Latvijā, gan Eiropā.

Vienlaikus ar pamatstudijām koledža īsteno profesionālās pilnveides izglītības programmas un tālākizglītības programmas veselības un sociālās aprūpes speciālistu kvalifikācijas uzturēšanai.


LU PSK studējošajiem studiju laikā ir iespēja:

  • apgūt prasmes un iegūt zināšanas profesionāli aprīkotos kabinetos, kuru aprīkojums līdzvērtīgs ikdienas darba videi veselības un sociālās aprūpes iestādēs, skaistumkopšanas nozares institūcijās;
  • iesaistīties pētniecības procesā, veicot pētījumus docētāju vadībā;
  • piedalīties programmā ERASMUS+, gūstot pieredzi gan profesionālajā, gan personīgajā izaugsmē;
  • darboties koledžas Studējošo pašpārvaldē, īstenojot dažādas aktivitātes;
  • pieteikties stipendijām atbilstoši MK 24.08.2004. noteikumiem Nr. 740;
  • pieteikties studiju un studējošo kredītam;
  • pretendēt uz vietu labiekārtotā dienesta viesnīcā.
Galerija
Video
  • video
  • video
  • video
  • video
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte, Saistītie uzņēmumi
Statistika:
Pilnībā apskatīts : 19477
Meklēšnas rezultātos parādīts : 112776
EscapeTown, izlaušanās spēles
EscapeTown, izlaušanās spēlesIZLAUŠANĀS SPĒLES. Kopā ar draugiem vai kolēģiem dodies neaizmirstamā piedzīvojumā Otrā pasaules kara tematikā. Izaiciniet sevi un pārbaudiet, cik atjautīgi, izveicīgi esiet spriedzes apstākļos un vai spējat saglabāt loģisko, analītisko domāšanu un darboties komandā.
Atpūtas komplekss "Viesītes", kempings
Atpūtas komplekss "Viesītes", kempingsLauku tūrisma un atpūtas vieta „ Karpu dīķis KASTOS” izveidots 2009 .gadā. Dīķa platība 2,3 ha. Vidējais dziļums 4m. Atrodamies tikai 15 km attālumā no Rīgas centra - "Viesītes", Jaunmārupē, Mārupes novadā
Zanzibāra, kempings
Zanzibāra, kempingsKempings Zanzibāra atrodas pavisam netālu no Rīgas - tikai 20 minūšu brauciena attālumā skaistā vietā Daugavas-Misas kanāla malā
Dārziņi, zirgu sēta
Dārziņi, zirgu sētaZirgu izjādes ne tikai dažādos Jūsu atpūtu, bet arī palīdzēs stiprināt organismu. Jāšana labi ietekmē veselību – nervu, elpošanas un gremošanas sistēmas. Tieši tāpēc jāšana ar zirgiem ir tik populāra.
Raunas ceplis
Raunas ceplisKeramikas ražotne Raunas ceplis. ieierastas formas un faktūras, puķu podi ir komplektā ar atbilstošiem paliktņiem. Raksturīgas arī glazūras ar kapara spīdumu un apakšā iespiesto logo RC.
Mani sauc Neils Saksons, esmu akmeņkalis. Mans darbs ir saistīts ar akmens pierunāšanu, pamudināšanu, pakļaušanu un piespiešanu kļūt par man vai Jums vajadzīgo priekšmetu vai lietu.
Latvijas Fotogrāfijas muzejs
Latvijas Fotogrāfijas muzejsLatvijas Fotogrāfijas muzejs ir atvērts apmeklētājiem kopš 1993. gada. Tas darbojas kā Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja struktūrvienība. Muzejs ir iekārtots senā tirgotāju ēkā, kas saglabājusies no 16. gadsimta, un ekspozīcijas telpās iespējams apskatīt gan restaurēto daudzkrāsaino sienas gleznojumu, gan vēsturiskā parketa ornamentu uz grīdas.
DEVI, siltumtehnika
DEVI, siltumtehnikaDEVI ir vienīgais uzņēmums elektrotehniskās rūpniecības nozarē, kas ražo un pilnveido elektrisko apsildes kabeļu un termoregulatoru kompleksās sistēmas.
Višķezers, atpūtas vieta
Višķezers, atpūtas vietaAtpūtas vieta "Višķezers" atrodas bijušajā pilskalnā, kura pakājē ir Višķu ezers ar saviem paugurainajiem krastiem! Viesu atpūtai tiek piedāvāti izbraucieni ar laivām, katamarāniem un velosipēdiem. Ir vieta peldēšanai, sporta laukums, forši lomi makšķerniekiem!
Kempings Sīļi, kempings
Kempings Sīļi, kempingsČetrvietīgas mājiņas, pirts, piknika vietas. Jūras stāvkrasts, Jūrkalne 5 km.
Visi banneri
laba_seta.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma